You are here

Strömavbrott 2018-12-17 - UppdateradTidigare idag hade vi ett akut strömavbrott i området.
Avbrottet varade mellan ca 08.30 till 9.30.

Allt var ovanligt tyst och lugnt i kvarteret under tiden.

Ingenting var fel med våran central - men de konstaterade att den var sedan området elektrifierades - och troligtvis skulle bytas ut snart.

Skönt att det inte tog längre tid att felsöka och få felet fixat. Tempen i frysen hade redan gått från -18 till -11 på den timman.

Som vi meddelat på Facebook, så löstes problemet med att koppla bort en av de två "försörjningakablarna" till området.
Den var skadad - och trots flera försök att hitta skadan innan Jul-ledigheten så lyckades man inte. Det var en ursprunglig kabel sedan området elektrifierades.
Vi klarade helgerna utan redundans - även om det alltid är vanskligt.

Det beslutades sedan att ersätta denna gamla kabel med en ny kraftigare. Den var redan utbytt från golfvägen och genom furet, så det var bara sista biten som återstod.
Under januari månad grävdes det upp och lades ner rör för den nya kabeln. Ny kabel drogs in och under de första dagarna av februari kopplades den slutligen in i drift.

Kraftringen menar att transformator-stationen troligtvis står för utbyte här näst - då vi ligger nära dess max-kapacitet.
Med fler elbilar och annat i området som behöver laddas är det väl bara en tidsfråga. Nu ska i alla fall kabeln klara av det.